11-09-01

Nu også a la carte-menukort på Sostrup Slot ved Gjerrild

Grenaa Blad logo

Køkkenchefen på Sostrup Slot ved Gjerrild, den 31-årige filippiner Ricardo Binigay, er klar med en nyskabelse på stedet. Selskaber i alle størrelser og afskygninger har han kørt med i omkring halvandet år, men man har indtil nu ikke kunnet dumpe ind fra "gaden" og derpå bestille mad og drikkelse ud fra et a la carte menukort. Det kan man imidlertid fra og med den 1. oktober, og for at gøre lidt reklame for denne mulighed - plus mulighederne for at afholde selskaber på et meget specielt sted med sin helt egen historiske atmosfære - inviterer Sostrup Slots restaurant på Åbent Hus på lørdag den 15. september.
Ricardo Binigay er dansk gift og har to små børn. Han er uddannet kok via en delt læreplads på henholdsvis Brasserie Du Nord på det daværende Stena Hotel Grenaa - under køkkenchef Søren Larsen - og på Den Kommunale Højskole i Grenaa - under køkkenchef Bent Videriksen. Ekstremt dygtige læremestre med andre ord, og det er noget Ricardo Binigay har taget med sig i sit videre karrieforløb. Det handler først og fremmest om gode råvarer, bedyrer han.
Han har blandt andet været omkring Væksthøjskolen i Ginnerup, hvor det handlede om vegater med og rene økologiske produkter. Den 17. januar sidste år blev han ansat som kok på Sostrup SLot, og siden er det blevet til madlavning til masser af selskaber i form af kurser, bryllupper, konfirmationer, fødselsdagsfester, selskabsarrangementer, personaleweekender og mad ud af huset. Og fra den 1. oktober altså også via a la carte restaurant.
- Vi har ganske enkelt ikke haft tid til at lave a la carte restaurant før nu - sidste år havde vi alene en 10-15 bryllupper - men med ansættelse af én mere i køkkenet, har vi nu fået mod på opgaven, siger Ricardo Binigay, der satser på at kunne tilbyde de a la carte spisende gæster menuer indenfor den finere gastronomi. Frankrig i blanding med Kina og Japan - frølår, frois gras og sushi-agtige ting, andre fiskeanretninger og lignende.
- Det bliver meget afhængigt af, hvilke råvarer jeg kan få fat i. De gode råvarer er og bliver alfa og omega i mit køkken. Folk skal have sig en oplevelse hvad angår maden og vinen, der matcher stedets ekslusive og elegante atmosfære. En totaloplevelse, siger Ricardo Binigay, der også har en fortid som kok for Jess Kallesøe, da han var forpagter for Hvide Kok i Drammelstrup, ligesom han også har arbejdet i den navnkundige og vidt berømmede Retaurant Fru Larsen i Laurbjerg. Den erfaringsmæssige baggrund tæller også noget så eksotisk som fire år på en kineserrestaurant i Israel. Ricardo Binigay har således halvdelen af sit liv befundet sig i et køkken rent professionelt - og der befinder han sig tydeligvis godt.
Hvad fester angår kan han klare op til 60 personer, mens antallet for kurser er på 25-35 personer. Han råder over to restaurations-rum, hvor der kan være op til 40 gæster i det ene og 50 i det andet.
Hele herligheden - inklusive saloner og brudesuiter - kan beses i forbindelse med stedets åbent hus-arrangement på lørdag den 15. september.
Se annonce andetsteds i Grenaa Bladet.

31-årige Ricardo Binigay er køkkenchef på Sostrup Slot. Den 1. oktober åbner stedet op for a la carte-gæster for første gang nogensinde.

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2001