15-02-2001

Det hele startede hos Grenaa F. C.

Grenaa Blad logo

Det er Levnedsmiddelkontrollen, der fører tilsyn med overholdelse af loven, og det var netop her sagen begyndte at rulle, idet de frivillige medarbejdere i Grenaa FC’s kiosk i Grenaa Idrætscenter blev konfronteret med lovkravet om et pølsekursus. Det førte til en sand mediestorm i det ganske land. Idrættens organisationer rasede og argumenterede, at er der var tale om en bombe under engagementet i det frivillige foreningsliv, fordi man ikke kunne påregne, at alle havde lyst, tid og penge til at ofre tre dage på et kursus i, hvordan men vender en pølse på den mest fødevarehygiejniske måde - groft sagt! Den daværende fødevareminister Henrik Dam Kristensen var imidlertid urokkelig, og da det politiske flertal for loven på Christiansborg ikke ændredede sig markant, var der ikke andet at gøre for idrætsorganisationerne, end at »sluge kamelen«. Dog virkede presset mod ministeren på den led, at tidskravet blev nedsat fra tre til én dag. Det kursus, som AMU-Center Djursland udbyder, er således på 8 timer, og det koster 495 kroner. Der udstedes kursusbevis, idet deltagerne har gennemført kurset på tilfredsstillende vis og nået målene i uddannelsen. Hvis man er en forening, kan der eventuelt opnås kommunalt tilskud.

Der er også mulighed for i stedet at vælge et levnedsmiddelhygiejne-kursus, som er et 3-dages kursus. Her er kurset gratis for AMU-Centrets målgruppe - og der udstedes levnedsmiddelcertifikat efter bestået prøve. Der kan søges om kursusgodtgørelse efter gældende regler. For selvstændige og beskæftigede koster certifikatet p.t. 750 kroner, mens der ikke er noget certifikat-gebyr for ledige. Dette kursus er møntet på personer, der tilbereder levnedsmidler. Altså noget, der er lidt mere avanceret end at varme pølser, pommes frites og toast’s.

[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]

© Grenaa Bladet 2000