15-02-2001 |
|
Ung sønderjyde satser stort med »Shakesbeer« i Grenaa |
![]() |
Den 28-årige sønderjyde Casper Jørgensen satser stort med en genåbning af det gamle Alexis/Sunshine-diskotek på Østerbrogade i Grenaa. Fredag den 9. februar slår han første gang dørene op til diskoteket »Shakesbeer«, der må siges at have gennemgået noget af en forvandling siden håndværkerne tog fat tilbage i midten af november sidste år. Stort set alt det gamle inventar er hevet ud, og nyt sat ind. Der er tale om en gennemgribende renovering og modernisering af stedet, som ifølge Casper Jørgesen alt i alt kommer til at koste ham et beløb på den anden side af millionen.
Men hvordan havner en ung mand, der er opvokset og har boet i Åbenrå stort set hele sit liv, pludselig i Grenaa.
- Det handler kort fortalt om, at jeg for et års tid siden solgte et diskotek i Haderslev - der i øvrigt også hed »Shakesbeer« - til Crazy Daisy-kæden. Efterfølgende opfordrede kædens direktør mig til at kigge lidt på mulighederne for at åbne et Crazy Daisy-diskotek i Grenaa. Jeg tog herop og kiggede på forholdene, og fandt lokalerne her på Østerbrogade særdeles velegnede, omend de skulle have en endog særdeles kærlig hånd. Til gengæld var de ikke så dyre at få fat i, så jeg endte med at slå til, siger Casper Jørgensen, der dog har valgt at lave diskoteket efter sit eget koncept udenom Crazy Daisy, som dog står for optræningen af personalet.
- Jeg kiggede naturligvis også lidt på konkurrencen fra de andre diskoteker i Grenaa, og fandt ud af, at en del unge fra Grenaa tager til Rønde, når de skal i byen. Ergo mener jeg, at der må være plads til et diskotek af den type, som jeg vil lave her i Grenaa, siger Casper Jørgensen, der vil bygge diskoteket op omkring to forskellige musikstilarter. I den ene står den på rock og rul foruden populær 80’er og 70’er musik, mens den anden afdeling byder på dansevenligt diskoteksmusik af den aktuelle slags. Top 40-hits og lignende, men nul techno-musik. Techno og ecstasy er to nært beslægtede begreber, og Casper Jørgensen vil gøre sig endog meget store anstrengelser for i det hele taget at holde narkoen væk fra »Shakesbeer«.
- Vi holder øje med folk, og hvis der er nogen der virker påvirkede af stoffer, så tager vi en drugs-vipe test på dem. Viser den sig at være positiv får vedkommende en livsvarig karantæne. Så enkelt er det. Desuden arbejder vi tæt sammen med politiet omkring det at holde stedet fri for stoffer. Observerer vi, at der handles stoffer, er politiet således lige om hjørnet til at tage sig af de pågældende, siger Casper Jørgensen, der vurderer, at diskoteket først og fremmest henvender sig til de 18-25-årige. Og så agter han at holde strengt på, at aldersgrænsen på 18 overholdes uden slinger i valsen.
- Det er at skyde sig selv i foden, hvis man tager folk under 18 år ind. Man skræmmer den kundegruppe væk, som man sådan set har lavet diskoteket for, og det er ikke smart. Vi vil lave så meget fest i gaden, at målgruppen kommer helt af sig selv. Konceptet er ganske enkelt trimmet til at underholde den aldersgruppe, vi gerne vil have fat i, så der bliver gang i den med masser af arrangementer hele tiden. Og så kommer de til at møde et personale, der er helt oppe på dupperne med hensyn til at sørge for, at gæsterne får en glad aften. Crazy Daisy hjælper således med at træne personalet, og det er ensbetydende med, at alle får en superbetjening, og møder nogle utroligt servicemindede, udadvendte og glade medarbejdere - hver gang! siger Casper Jørgensen, der har hyret et privat firma til at stå for stedets behov for dørfolk.
Besøg Bygma på adressen: http://www.bygma.dk.
[ Alle ugens artikler | Hoved oversigt | Grenaa Bladets hjemmeside ]
© Grenaa Bladet 2000