Tak til
 


  
05/05 2023

Kæmp for busserne!

Regionen barsler i øjeblikket med forringelser og nedlæggelser af regionale busruter. I Syddjurs er det blandt andet rute 212, 221 og 351, der er i spil. Det er vi i SF rigtig kede af, og vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at få afværget disse planer, der vil få store konsekvenser for såvel flere af vores mindre lokalsamfund som de større byer.


Kim Lykke Jensen.
Især er det særdeles problematisk, at byer som Rosmus, Balle og Hyllested står til helt at miste deres kollektive trafik. Det er ødelæggende for de små samfund. Blandt andet vil det betyde, at det vil være meget besværligt at leve uden bil eller passe sin ungdomsuddannelse, hvis man bor i en af disse byer. Det samme gør sig gældende i Søby, Skader og Halling, hvor der er planer om en reduktion af en i forvejen meget begrænset tilgængelighed til eksempelvis gymnasiet og handelsskolen i Paderup.
Og i Kolind og Ryomgård ser man ud til helt at miste den direkte busforbindelse til Ebeltoft, hvor blandt andet kommunens jobcenter har til huse.
Det har tidligere vist sig, at regionsrådspolitikerne er påvirkelige overfor folkelige protester. Derfor vil det være en god ide, hvis flest mulige borgere sørger for at indgive høringssvar, inden spareplanerne bliver politisk behandlet – både ved officielle henvendelser til regionen og til de enkelte regionsrådspolitikere. Regionens budget har førstebehandling i august måned og bliver endeligt vedtaget i september.
Fra kommunens side vil der blive udarbejdet et – forventeligt meget kritisk – høringssvar i forbindelse med natur-, teknik- og miljøudvalgets møde efter sommerferien.

Kilde: Af Kim Lykke Jensen, byrådsmedlem for SF i Syddjurs.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam