Tak til
 


  
05/05 2023

En kilden sag…

På Rønde Bibliotek kan man torsdag d. 23. oktober høre Jens Reddersen fortælle om helligkildernes spændende og årtusind gamle natur- og kulturhistorie med udgangspunkt i de syddjurske helligkilder.

Jens Reddersen er biolog ved Nationalpark Mols Bjerge. Med billeder, historier og fund fra de i dag ret ukendte syddjurske helligkilder fortæller han om kildernes historie og menneskets evige forsøg på at udnytte naturen og forstå naturfænomener.

Helligkilder og pilgrimsvandring har fået en renæssance. Og når man ser og hører et kildevæld, der stille klukkende bobler opad med sand og vand – mod tyngdekraften - er det let at forstå, at vores forfædre tænkte: ”Uforklarligt! Her må vi være tæt på gudernes magiske kræfter og udødelighed!” Kilderne er på den måde gennem tiderne blevet genstand for tro og overtro om helbredelse og overnaturlige kræfter.

Helligkilder på Mols har, ligesom andre danske helligkilder, en broget fortid og en skrantende nutid – kun en af syv løber stadig frit. Ved foredraget fortæller Jens Reddersen om helligkildernes natur- og kulturhistorie - gennem masser af billeder, historier og fund især fra Syddjurs’ helligkilder, men med strejftog til hele Europa.

Den lille historie om Syddjurs’ i dag ret ukendte helligkilder kobles til den store historie om menneskets evige forsøg på at udnytte naturen, at forstå naturfænomener og savnet efter at være forbundet med den.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Røndeegnens Aftenskole.

---

Rønde Bibliotek
Torsdag d. 23. oktober kl. 19
Entré: 35 kr.
Billetter: Rønde Bibliotek (87535160) eller www.roendeegnensaftenskole.dk

Kilde: Syddjurs Bibliotek

Lisbeth Larsen


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam