Tak til
 


  
05/05 2023

Foredrag & Film med Morten Kirkskov og Kapgang

Der er 70’er nostalgi og en charmerende, stærk og rørende film på programmet, når der den 2. september er Foredrag & Film i Kom-Bi i Hornslet. Her kan man også møde forfatteren til bogen bag filmen, Morten Kirkskov, der fortæller om processen fra bog til film.

Kapgang er et stemnings- og følelsesladet tidsbillede, der udspiller sig midt i 70’ernes musikfyldte turbulente brydningstid. Det var dengang da alt stadig var godt ude i Sdr. Omme, sådan som forfatteren Morten Kirkskov bekriver det i sin roman af samme navn, som også danner forlæg for filmen Kapgang.

Romanen er inspireret af Morten Kirkskovs barndomsminder fra Sdr. Omme, hvor han voksede op i 60’erne og 70’erne. Som forfatter har Morten Kirkskov været tæt involveret i filmatiseringen af romanen, og netop denne proces – fra bog til film – vil være hovedemnet for Morten Kirkskovs foredrag den 2. september.

I bogen, og hermed også filmen, står den 13-årige Martin fra Sdr. Omme over for ikke bare sin konfirmation, men også sin første forelskelse, da hans mor dør af kræft. Det er en humoristisk, farverig og stærkt karakterdrevet historie om at miste, og om den sorg, som rammer alle i et lokalsamfund, hvor man har så pokkers svært ved at håndtere og sætte ord på de store spørgsmål om liv og død. Og det er historien om venskab, den første store forelskelse og hormonerne, der skyder i alle retninger.

Morten Kirkskov er til daglig chef for Aalborg Teater. Han er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen på Odense Teater i 1990 og har medvirket i over 40 produktioner på de københavnske scener – herunder Det Kgl. Teater. Han har også instrueret teaterforestillinger over hele landet og medvirket i både film og tv-serier – blandt andet ”Borgen”, hvor han spillede departementschefen i statsministeriet, Niels Erik Lund. Nogen vil nok også genkende ham fra en række tv-reklamer for Punkt 1.

Kapgang er instrueret af Niels Arden Oplev, der hermed fortsætter, hvor han slap publikum i filmene Fukssvansen og Drømmen, nemlig i et tidsbillede mættet af stemninger og indtryk fra 70’ernes Danmark. I filmen medvirker bl.a. Anders W. Bertelsen, Sidse Babett Knudsen, Pilou Asbæk og den unge Villads Bøye, der spiller hovedpersonen Martin.

Foredrag & Film er det første af efterårets arrangementer på Syddjurs Bibliotek. Hele programmet udkommer i slutningen af august og kan ses på bibliotekets hjemmeside eller hentes på bibliotekerne i Syddjurs.

Billetter til Foredrag & Film koster 150 kr. og kan købes på Hornslet Bibliotek og i Kom-Bi.

Kilde: Syddjurs Bibliotek

Lisbeth Larsen


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam