En folketingskandidat fra Dansk Folkeparti er træt af, at enkeltsager præger den danske flygtningepolitik. Han skriver:
”Sagen om den kosovoalbanske flygtning, Mirsad Zairi, ser ud til foreløbig at være slut.
En stor gruppe borgere, præster o.s.v har lagt pres på myndighederne for at få sagen genoptaget, og de må være glade nu, hvor deres lobbyisme har fåret frugt. Jeg kender ikke Mirsads baggrund i detaljer, men sagen illustrerer på udmærket vis, hvordan Danmarks udlændingepolitik præges af enkeltsager.
Overalt i landet ser vi i hvert fald næsten enslydende historier med jævne mellemrum: en ulykkelig flygtning nægtes opholdstilladelse og står foran udvisning, hvorefter en gruppe velmenende mennesker går i brechen for vedkommende.
Som regel ender det så med en opholdstilladelse, og dét er også tilfældet i Mirsads tilfælde.
Men nu, hvor dén sag ser ud til at være overstået, vil jeg tillade mig at udfordre de velmenende mennesker til for en stund at løfte blikket fra den konkrete sag og til at fortælle mig, hvordan de i det lidt bredere perspektiv ønsker udlændingepolitikken administreret.
Hvem og hvor mange flygtninge bør have opholdstilladelse i Danmark? Dansk Flygtningehjælp anslår, at der i 2009 findes ca. 42 mio. flygtninge på verdensplan. Andre kilder anslår, at ca. hver tredje flytning har været udsat for tortur.
Hvor mange af de adskillige millioner flygtninge, som stÃ¥r i en situation som Mirsad, kan et land som Danmark rumme?”
Skrevet af DF-folketingskandidat Claus Kvist Hansen i Randers Amtsavis d. 26. april
Kilde: Randers Amtsavis
sof