Tak til
 






  
05/05 2023

Lufthavnen er død!

Det er ikke hver dag, vi kan skrive om et så usædvanligt dødsfald som i dag.

De seneste dage har vi hér på avisen bragt de sidste krampetrækninger i den efterhånden langvarige debat om flytningen af Århus Lufthavn fra Tirstrup og til Thomasminde i udkanten af byen. I går kunne vi f.eks. bringe en indtrængende bøn fra en lufthavnsflytningstilhænger til ”tungen på vægtskålen” i Århus Byråd, den socialdemokratiske LO-formand i Århus, Hans Halvorsen, om at være sit ansvar bevidst, så Århus kunne få dén internationale lufthavn, som mange har ønsket så brændende.
15 tilhængere af Thomasminde og 15 modstandere – og så Hans Halvorsen, der for nogle år siden var en svoren tilhænger af tanken. Århus Byråd skulle i aftes tage stilling til, om der skulle bevilges penge til den forudgående VVM-undersøgelse af bl.a. de miljømæssige konsekvenser ved en placering af en hypermoderne storlufthavn så tæt på storbyen. Under stor medie-bevågenhed skulle det mangeårige slagsmål frem og tilbage endelig have sin afgørelse ved mødet i afes, og en Hans Halvorsen i storform kunne forkynde, at han endelig og aldeles har besluttet sig til at sige nej til forslaget.
Djursland kan således ånde lettet op. Vi skal ikke til at have en ny nedlukning af en stor virksomhed i området, for beslutningen i aftes i Århus Byråd betød et farvel til enhver snak om at flytte lufthavnen – i alt fald indtil næste valg!
Skrevet af Rex

Kilde:

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam