Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Partiernes politik på internettet

Internettet kunne godt gå hen og blive et vældigt godt demokratisk redskab i fremtiden, hvor folk derhjemmefra både kan sætte sig ind i politikernes holdninger og stå i e-mail-forbindelse med dem. Det er budskabet i præsentationen af et nyt websted med de politiske partiers holdninger til en række forskellige spørgsmål kan læses. Det er Folketingets formand, der skriver følgende:

”Indtil nu har borgernes vigtigste kilde til politisk information været mediernes dækning af de politiske konflikter på Christiansborg. Men nu kan danskere, der vil vide noget om partiernes holdninger til forskellige emner, finde det hele samlet i en elektronisk oversigt.
Folketinget har nemlig netop udarbejdet en ny elektronisk håndbog om dansk politik, som borgerne har adgang til på internetadressen http://www.partiernespolitik.ft.dk.
I den nye elektroniske håndbog præsenterer partierne deres holdninger til 139 forskellige politik-områder - lige fra udenrigspolitik til miljøpolitik - i en samlet og overskuelig form.
Netstedet indeholder også oplysninger om blandt andet Folketinget, regeringen, hvad et parti er, og hvordan valgsystemet fungerer. Alt sammen oplysninger, der er anvendelige, hvis man er politisk interesseret og ønsker at vide besked om, hvad partierne står for.
Med hjælp fra internettet er afstanden mellem borgerne og de politiske partier nu reduceret til et enkelt museklik.
Og det er jeg glad for.
For at demokratiet kan være levende og velfungerende, er et af kravene, at borgerne på en nem og overskuelig måde selv har adgang til information om, hvad de politiske partier står for.
Men Partiernes Politik på internettet erstatter ikke de enkelte politikeres ansvar for selv at redegøre for deres politik over for vælgerne.
Der er blot tale om et supplement til den almindelige dialog mellem politikere og vælgere.
Demokrati er imidlertid ikke kun forbeholdt borgere med adgang til internettet.
Demokratiet vedrører alle borgere. Derfor har Folketinget sidste år oprettet en oplysningstjeneste, der hedder Folketingets Oplysning. Her kan alle borgere ringe ind og få svar på spørgsmål om det politiske liv på Christiansborg og få tilsendt informationsmateriale om folkestyret.
Selv om de fleste borgere nu har let adgang til viden om de politiske partiers holdninger, må vi aldrig glemme, at Folketinget skal blive ved med at være hele befolkningens ting.
Også i den digitale tidsalder.”
Skrevet af Chr. Mejdahl, Folketingets formand, i Jyllands Posten d. 22. oktober

Kilde:

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam