Tak til
 






  
05/05 2023

Ny kunstnerisk portal til Grenaa Tekniske Skole

Indvielse af nyt kunstværk ved Grenaa Tekniske Skole den 31.oktober kl. 13.15

Gennem de seneste måneder, har man ved indgangen til Grenaa Tekniske Skole kunnet følge tilblivelsespro­cessen af ”portalen”; Grenaa Tekniske Skoles nye kunstneriske indgangsportal.



"Portalen” er det synlige re­sultat af et samarbejde mel­lem billedkunstneren Bente Bo og Grenaa Tekniske Sko­les Håndværkeruddannelser.

Grenaa Tekniske Skole har gennem de senere år samar­bejdet med flere kunstnere for derigennem at opnå nye og grænseoverskridende resultater.

Grenaa Tekniske Skole er af den overbevisning, at hånd­værk og kunst er to sider af samme sag, nemlig det at skabe produkter der har bli­vende værdi og giver bru­gerne inspirerende oplevel­ser”, siger Palle Rasmussen.

I april måned 2002 ansatte Grenå Tekniske Skole billed­kunstneren Bente Bo.

Hendes primære funktion var at virke som kulturel inspirator og kunstnerisk konsulent for skolens ansatte og elever, samt at udføre en større udsmykning til skolen. En kreativ alliance mellem en stor moderne virksomhed og en ung grænsesøgende kunstner.

Grenaa Tekniske Skole stillede værksted, materialer og håndværksmæssig ekspertise til rådighed, og Bente Bo skulle i kraft af sit daglige virke og tilstedeværelse, inspirere og påvirke dagligdagen for ansatte og elever.

Bente Bo er uddannet på Kolding Kunsthåndværkerskole og på Rietveld Academie i Amsterdam, og har tidligere lavet kunst for blandt andre TV2 i Odense og Odense Koncerthus.

Udover flere separate og fælles udstillinger har Bente Bo fungeret som underviser og leder for kunstlinien på daghøj­skolen Vitus Bering i Horsens.

Efter flere overvejelser, både fra kunstnerens og fra skolens side, blev det besluttet at skabe en portal, som kunne trække folk ind på Grenaa Tekniske Skole. Portalen skulle være en fysisk portal, som alle kan se og røre ved, ikke en portal på Internettet.

Kunstneren skulle designe portalen og skolens håndværkere; smedene, skulle fremstille portalen.

Et spændende forløb, hvor kunst og praktisk udførelse mødtes og begges synspunkter måtte bøje sig lidt for at det hele kunne gennemføres”, siger forstander Palle Rasmussen.

Det har været Bente Bos udgangspunkt at visualisere et enkelt ungdommeligt udtryk på baggrund af nogle rene og klare flader, inspireret af skolens daglige aktiviteter. At sammen­sætte forskellige verdener, således at de fungerede som en helhed.

”Det har været en stor udfordring at arbejde indenfor begrænsede rammer; Erhvervslivet er mere struktureret og rationelt tænkende, end kunstnere normalt er. Det har jeg kunnet lære noget af. Det har været udfordrende ikke kun at skulle arbejde for sig selv og til gallerierne.

Kunsten kan bruges til noget mere, og hører ikke kun hjemme i sit eget univers,” siger Bente Bo.

”At få forskellige slags elementer til at fungere sammen, er en vigtig og nødvendig holdning at have, for at bevare mangfoldighed og udvikling i den hurtigt bevægende strøm vi lever i.

Vi må turde supplere og bruge hinandens kvaliteter, arbejde på tværs af forskellige slags mennesker og fag, og ikke putte os selv og hinanden i kasser og støtte os til ukonstruktive vaner.”

Portalen er nu en realitet, som kan signalere nytænkning og samarbejde. Endvidere skal portalen signalere ”Kom indenfor, vi kan give dig nye udfordringer”.

Portalen afsløres officielt fredag den 31.10.2003, kl. 13.15 af formanden for Grenaa Kommunes børne- og ungdomsudvalg: Halinspektør Valdemar Haumand.

I forbindelse med afsløringen af portalen vil der være fernisering på en udstilling af Bente Bo`s tegninger og arbejdsskitser, og der vil blive lejlighed til at få en snak med kunstneren, samt skolens elever og ansatte.

Kilde: Grenaa tekniske Skole

jan høgh


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam