Tak til
 






  
05/05 2023

Ung kok får usædvanlig ros

Det er ikke første gang, vi nævner det hér i avisen, men det er snart længe siden sidst: én af de overhovedet dygtigste kokke i øjeblikket i Danmark har trådt sine barnesko i Nørre Djurs. Mikkel Maarbjerg er vokset op på Dalstrup Mark og med skolegang på Norddjurs Friskole, og nu er han altså ved hårdt arbejde og perfektionistisk sans nået frem til at tilhøre kokke-eliten hér til lands.

Når vi skriver om ham igen, er det fordi han i fredags har fået en helt usædvanlig rosende omtale i Politiken. Avisen har før haft en anmeldelse for et par år siden af Mikkel Maarbjergs kogekunst, før han blev selvstændig, og nu er Adam Price altså med Jonna Dwinger som ledsager gået fuldstændig i selvsving i begejstring over den unge koks eget sted, som Adam Price indledningsvis præsenterer på følgende måde:

”Bag Det Kongelige Teater i Tordenskjoldsgade nr. 11 rykkede sidste år to unge kokke ind og kaldte stedet for Ensemble. Indretningen er lys, sober og minimalistisk. Et forholdsvis intimt rum, som på grund af farvevalget og pladsen mellem bordene virker luftigt. Atmosfæren er afslappet. Fokus er lagt på køkkkenets og kælderens frembringelser.
Køkkenchef Mikkel Maarbjerg er en erfaren, knivskarp og for længst anerkendt herre i kokkenes førstedivision herhjemme. Han overtog komfuret på Kommandanten efter Francis Cardenau, og de to Michelin-stjerner blev hængende sikkert over døren. På Kommandanten kørte han et tæt parløb med souschefen, Jens Vestergaard Jensen, og sammen valgte de sidste år at fortsætte duetten i eget hus.
Maarbjerg og Vestergaards køkken er meget præcist, elegant og overbevisende underspillet. Håndværket er præget af ekstrem perfektion. Det vigtige er imidlertid, at personligheden ikke forsvinder i baglæns saltomortaler i kompleks tilberedning. Man mærker kærligheden til den gode vare uanset prislejet – det handler om at få det bedste, klareste udtryk ud af alt fra en lille lammefjordsgulerod til en fornem jomfruhummer.”

Herefter fortsætter Adam Price med en fuldstændig betingelsesløs skamros af hele menuen og specielt Mikkel Maarbjergs evner som kok. Ikke én eneste kritisk finger har han og Jonna Dwinger fundet at sætte på besøget hos den unge Nørre Djurs-kok, og de slutter anmeldelsen med at give Mikkel Maarbjerg og hans makker topkarakter, nemlig 5 kokkehuer!
Afslutningsvis hedder det i den lange artikel:

”2.620 kroner nåede vi inklusive startchampagne, vand, ost og dertilhørende vin. Mange penge, ja, men Ensemble ligger også solidt i superligaen af restauranter. Den eksklusive kub på måske lidt over en håndfuld spisesteder i København, der opererer kompromisløst i de øverste gastronomiske luftlag.
Og hér er det faktisk imponerende (og billigt), at Maarbjerg og Co. Formår at servere seks retter i et så højt kvalitativt og teknisk niveau for 500 kr.
Det er et meget professionelt og sammenspillet ensemble, man er i hænderne på. Alt er gennemtænkt til mindste detalje. Det er en fornøjelse og en oplevelse.
Min ledsager vendte sig kort mod mig, da vi trådte ud i oktober-mørket: ”Hér må vi vist af med en håndfuld huer….” Og jeg skal ikke være dén, der taler byens mest erfarne smagsløg imod.
Både i selskabet med min ledsager og med Maarbjerg og hans Ensemble var der denne aften tale om en masterclass. Fem huer til Ensemble.”
Skrevet og redigeret af Rex
Kilde: Politikens Fredags-tillæg

Kilde:

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam