Grenaaportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Grenaa Politikreds har oplevet det 8. drafikdrab på kun tre måneder!

Grenaa Bladet:
Tre til fem trafikdrab på et år er det »normale« niveau i Grena Politikreds. Og det er i sig selv naturligvis slemt nok, men i øjeblikket eskalerer antallet af trafikdræbte imidlertid ganske voldsomt.
På blot tre måneder har otte personer således mistet livet i trafikken i Grenaa Politikreds, der dækker kommunerne Grenaa, Ebeltoft, Nørre Djurs og Midtdjurs.


Senest gik det ud over den 41-årige Anders Sven Krohn fra Hornslet, der døde i forbindelse med en motorcykel-ulykke i Pindstrup lørdag forrige weekend.
Ulykken skete midt på eftermiddagen. Udover den 41-årige mand fra Hornslet, der førte motorcyklen, var der en 30-årig mand fra Horsens med som passager. De kom kørende med retning mod Pindstrup fra Ryomgård-vejen. Efter alt at dømme havde motorcyklen alt for meget fart på ved indkørslen til Storegade i Pindstrup. Køretøjet ramte således en vejchikane, så begge mænd blev kastet af motorcyklen. De landede begge to en 40-50 meter fra det sted, hvor ulykken skete. Den 41-årige fører af motorcyklen havde angiveligt ikke fastspændt sin styrthjelm, for den røg af hovedet på ham. I faldet kvæstede han således sit hoved så voldsomt, at han døde på stedet. Den 30-årige passager slap noget heldigere fra ulykken. I værste fald pådrog han sig et mindre brud på den ene arm. Der var ikke andre køretøjer eller personer involveret i ulykken.
Vicepolitiinspektør ved Grenaa Politi, Bo Paulsen, er naturligvis alt andet end glad for de mange trafikuheld med dødelig udgang.
- Vi plejer at ligge på en 3-4 stykker på et helt år. Den første halvdel af året havde vi slet ikke nogen, men pludselig tog det fart med ulykken med de fire unge mennesker i Ebeltoft i starten af juli måned. Hvert enkelt uheld bliver naturligvis nøje analyseret med henblik på at få belyst, om vi fra myndighedernes side kan lave nogle trafiksikkerhedsmæssige forbedringer, så vi kan få minimeret risikoen for ulykker. Men hvorfor det lige pludselig vrimler med dødsulykker i politikredsen i det andet halvår af 2003, det er lidt svært at svare på. Men sammenfattende kan man sige til bilister og motorcyklister: Husk at bruge henholdsvis sikkerhedssele og styrthjelm, lad være med at køre for stærkt og lad være med at køre bil, hvis du har drukket alkohol. Var én eller flere af disse ting blevet overholdt i forbindelse med de dødsulykker, vi har oplevet indenfor de seneste tre måneder, så var der en pæn del af de otte afdøde, der havde været i live i dag. Det er min påstand, siger Bo Paulsen, der håber, at antallet af trafikdrab i 2003 stopper ved de otte, der allerede har mistet livet.

Pas på frosten!
- Men jeg kunne godt have mine bange anelser for, at der venter flere af slagsen. Vi har jo stadig vinter-uheldene med glat føre »til gode«. I den forbindelse er det væsentligt at gøre opmærksom på, at det specielt er i overgangsperioden - der hvor frosten sætter ind allerførste gang - at man virkelig skal passe på. Det er her uheldene sker, fordi folk ikke når at tage højde for det glatte føre. Når først der er sne, frost og sjap overalt, så kører folk jo forsigtigt nok. Så husk at passe på idet frosten dukker op allerførste gang. Og specielt i morgentrafikken, eftersom det jo er koldest umiddelbart inden solen står op, slutter han.

Kilde:

Grenaa Bladet


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam