Grenaaportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Ældre Sagen i Nørre Djurs raser over lukning af plejehjems-køkken

Grenaa Bladet:
Ældre Sagen i Nørre Djurs, med formanden Svend Kristensen i spidsen, raser over de borgerlige partiers budget-forlig i Nørre Djurs Kommune.


Et af spareforslagene rammer nemlig køkkenet på Plejehjemmet Nørrevang i Rimsø. Plejehjemmet skal fremover have leveret mad fra centralkøkkenet på Plejehjemmet Vestervang i Ørum. Nedlæggelsen af køkkenet skulle være ensbetydende med en årlig driftsbesparelse på kommunens budget på 700.000 kroner. Centralkøkkenet på Vestervang er kommet ind i billedet som substitut, fordi det er dimensioneret til en større madproduktion end den, der produceres i øjeblikket. Det er således Kommunalbestyrelsens ønske, at den uudnyttede kapacitet udnyttes, og at man med den forøgede produktion kan opnå en mere hensigtsmæssig køkkendrift og rentabilitet. Inden vedtagelsen af budgettet for 2004 torsdag i forrige uge, indsendte Ældre Sagen i Nørre Djurs en skrivelse til Kommunalbestyrelsen. Heri protesterede Ældre Sagen mod den annoncerede lukning. Men lige lidt hjalp det. Budgettet blev vedtaget med besparelsen på Nørrevang-køkkenet. Det betyder, at Plejehjemmet Nørrevang pr. den 1. janaur 2004 skal have mad fra Vestervang.
I protestskrivelsen står der blandt andet:
»I dag er det sådan, at plejen på Nørrevang og madlavning går op i en højere enhed til stor fornøjelse for beboerne, der ellers ikke har så mange glæder. Det er trods alt de ældre, der har været med til at bringe landet frem til den nuværende høje sociale status - nu spises de så af med færdiglavet mad, der kommer i plastic-kasser. Noget af det, som gamle mennesker med glæde tager del i, er forberedelserne af dagens måltider. Det fratager man dem nu på Nørrevang. Med mangelen på ussel mammon som begrundelse. Og det ér synd for dem.
Når så drastiske ændringer, som at nedlægge et køkken, foretages ganske uden at spørge beboerne, så vidner det om foragt for de ældre beboere, som kun kan komme fra folkevalgte politikere, der ikke har hjerte eller forstand på at tage vare på de gamles problemer«, hedder det i protestskrivelsen, hvor der også rases over andre nedskæringer på plejehjemmet i Rimsø.

Udover Svend Kristensen har følgende personer skrevet under på protestskrivelsen: Ingeborg Kyed Pedersen, Axel Jørgensen, Evald Glerup, Klara Steen, Arne Andersen, Inger Andreassen og Valdemar Poulsen.

Kilde:

Grenaa Bladet


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam