Tak til
 






  
05/05 2023

Spændende møde om Djurslands fremtid

Mon ikke det kunne gå hen og blive et rigtigt tilløbsstykke, når FOF i Grenå i næste uge i et samarbejde med den lokale konservative afdeling for Djursland indbyder til debatmøde. Det handler om kommunesammenlægninger (eller ej?) og amternes fremtid, så det bliver en kærkommen lejlighed til at få diskuteret alle de mange aspekter af denne den største omvæltning i mange år.
Læs mere hér!



Vi laver regionsnet sammen, hvad med regionskommune ?
For kort tid siden viste vi vore læsere vej til et debatoplæg om de større regioner i et fremtidigt dansk samfund, hvor kommuner og amter efter alt at dømme kommer til at være betydeligt større, end vi kender dem i dag. Ét af de centrale punkter i dette oplæg er, at der indtil videre er blevet startet det forkerte sted med den folkelige debat. De nye tider, der sikkert kommer, når Strukturkommissionen om føje tid afleverer sin endelige rapport om fremtidens politiske magtstrukturer, kommer til at betyde store omvæltninger for mange borgere.
Derfor er det vigtigt i højere grad at få dem på banen i debatten, men før Strukturkommissionen er færdige er det svært at få andet kød på diskussionen end hvem, der evt. skal lægges sammen med hvem. Det er også interessant, men for de fleste er det umuligt helt præcist at have en holdning, før vi véd noget mere om, hvem der skal klare hvilke offentlige opgaver fremover. Men allerede inden da er det vigtigt, at borgerne også kommer frem med deres tanker og forventninger til større regioner. Der er nemlig en soleklar indbygget risiko for, at det nære demokrati får det svært.
Hvordan kan man bevare den nære indflydelse, når regionen bliver kæmpestor? Det bliver også et nødvendigt tema, hvis det ender med kommunesammenlægninger på Djursland. Det vil altså med andre ord være en rigtig god idé at møde op til arrangementet tirsdag d. 21. oktober, for hér vil både borgere, politikere og embedsmænd få løftet sløret lidt for, hvad Strukturkommissionen går og pusler med, specielt med henblik på Djurslands fremtid. Til støtte for den videre debat bliver der også lejlighed til at høre om både gode og dårlige erfaringer fra Storkommunen Bornholm, og den allestedsnærværende kommunalekspert, Roger Buch fra Syddansk Universitet i Esbjerg, fortæller som den tredje og sidste i ekspertpanelet om en undersøgelse af folks holdninger til sammenlægninger.
Efter disse indlæg bliver ordet frit, og ”slaget” bliver ledet af advokat Paul Steninge fra Grenå.
Grib chancen – sig din mening – gør din indflydelse gældende!

Skrevet af Rex.

Kilde:

Rex / Bjarke


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam