Grenaaportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Ã…bent hus hos lokal vinbonde

Det var nok ikke så mange, der vidste, at der bliver dyrket den lifligste vin herude i Nørre Djurs. Nu véd alle det, for i sidste uge kunne man dårligt åbne en lokalavis uden at støde på vinbonden fra Tornled, Jørgen Christoffersen, i folkemunde (og såmænd også i sin egen) kaldet Stoffer.


Grunden til den megen omtale var, at Jørgen Christoffersen deltog som den eneste nørre djurser i et landsdækkende Åbent Hus-arrangement hos udvalgte hobby-vinavlere. Sammen med sin kone Grethe flyttede han for få år siden til den nedlagte Tornled Station, som de har istandsat så gennemført flot, at de sidste år blev tildelt én af Nørre Djurs Kommunes forskønnelsespriser.
De seneste år har Stoffer (efter at han stoppede som skovfoged i Sostrup Skovdistrikt) kastet sig over noget så specielt som at dyrke druer til vinfremstilling. Det er som bekendt et stort tålmodighedsarbejde de første år, men sidste år lykkedes det faktisk at fremstille 50 liter rødvin fra de 250 vinstokke. De 2 timer lørdag eftermiddag, som Åbent Hus-arrangementet varede, benyttede mange nysgerrige til at kigge forbi og få en lille smagsprøve på sidste års vin.

Jørgen Christoffersen ønsker på ingen måde at være professionel vindyrker - både alderen og alle de mange regler for vindyrkning i salgsøjemed gør, at Stoffer ikke ønsker andet end at dyrke sin interesse på hobbyplan. Det er dejligt at kunne hygge sig med at gå og passe vingården, og de herlige dråber sætter prikken over i`et ved mangen et måltid i det lille hjem.

Dette fik som sagt en god flok mennesker et lille indblik i i det herlige vejr lørdag eftermiddag. Og høsten ser rigtig godt ud i år - vejret har artet sig glimrende, så der er udsigt til endnu mere af Stoffer`s vin, når den i løbet af næste år bliver drikkeklar.

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam