Tak til
 






  
05/05 2023

Fra FOF: Velkommen i en aktiv aftenskole

I dag lader vi Lene Fribo fra Frivilligt Oplysnings Forbund få ordet med en indbydelse til alle, der har lyst til at tilbringe nogle aktive timer i selskab med andre lære-ivrige mennesker. Hun skriver:

”Aftenskoleprogrammet er netop husstandsomdelt, og tilmeldingerne strømmer til. Skønt solen og varmen stadig er over os, har folk med interesse taget imod vore mange gode kursustilbud med inspirerende og engageret undervisning.
Dette efterår har mange nye og spændende tilbud.

På foredragssiden starter vi med en monolog om ”Leonora Christina - fra kongedatter til jammer”, og for at blive i det royale fortsættes med ”Mit liv ved hoffet” ved tidligere hofmarskal, Søren Haslund-Christensen. ”Simple Living” er en måde at forholde sig til livet på. Det handler om at komme tilbage til os selv - helt ind i hjertet og sjælen. ”En indre rejse” er en sanselig aften i samarbejde med Natur-Balance-Huset. Du kan også komme ”Med Leonardo til bords” på Restaurant Filip og i selskab med Morten Skovmand.
En helt ny ting skulle prøves - en kultur-rejse til ”Normandiet og Bretagne”. Turen arrangeres i maj 2004 med FOF`s nye, erfarne sproglærer og guide, Anne le Formal. Turen køres af De Grå Busser og bringer dig tæt på en række historiske og kulturelle seværdigheder i dette nordvestlige hjørne af Frankrig.

Gode, gamle kendinge som engelsk, spansk, italiensk og nu også fransk er på programmet. Bevægelseslære, meditation, yoga og orientalsk mavedans suppleres nu med en salsa-workshop i samarbejde med Kulturhuset Pavillonen. Kuser for gravide, tiden omkring fødslen og efter fødslen tilbydes med et team af jordemoder, fysioterapeut og afspændingspædagog.
I Posthaven laves hensyntagende undervisning, ”Lær din krop at kende”. I Kulturhuset special-yoga og yoga-ryghold. På Grenå Sygehus tilbyde rygskole og lungeskole.

I samarbejde med Impuls tilbydes hensyntagende undervisning for folk med forskellige skavanker, så hvis du lider af fibromyalgi, bækkenbundsproblemer, gigt, ondt i nakke og skuldre, ondt i ryggen, er XXL-kvinde eller trænger til at stresse af, så finder du tilbuddene hér.

FOF tilbyder også forskellig undervisning i svømme-bassin både på Vestre Skole og på Hedebo-Centret.
Personlig udvikling og livskvalitet finder du til ”Stress-styring/mind-map” - tag ordet! - det er dig, der er på - intuition og handlekraft - realisér dine drømme eller i kreativitet og personlig udvikling.

Kreative fag har altid været populære - prøv blomsterbinding, design med nål og tråd og møbelpolstring. Og så de fornuftige: 12-timers førstehjælp, rygestop og ”Spis med hjertet”. Så tager vi lige en ufornuftig, men særdeles hyggelig gourmét-aften på Hvide Kok.
FOF har indledt samarbejde med Grenå Fiskeriskole og tilbyder ”Skipper” - teoretisk duelighedsbevis i sejlads.
Under Grenå Kunstskole køres igen tegnekursus med Ketty Steffensen, som måske tilbyder et eftermiddagskursus, hvis der er interesse herfor. ”Maleri” har fået ny underviser - Ulla Lundsgarth, og det er lykkedes FOF at lave et weekendkursus - ”Naturens blyant” med Jens Bredholt. Modellering i ler - efter levende model - har været forårets og sommerens store succés med Peter Munk Jacobsen fra Århus Kunstakademi som underviser.

Intet program uden musik. FOF`s harmonikalærere, Gunnar Mortensen og Kirsten Jacobsen, fortsætter med rigtigt mange hold - begyndere og øvede, violin, guitar og korsang i Grenå-Koret er også blandt tilbuddene.
I Trustrup-området er der mulighed for dekorativt blomsterbinderi samt maleri og inspiration.
Alt i alt et bredt favnende kursusprogram. FOF håber, du finder dét, du søger, ellers hører vi meget gerne om nye idéer til kurser.”

Skrevet på FOF`s vegne af skoleleder Lene Fribo fra Grenå i Grenå Bladet d. 26. august

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam