Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Om udlændingeloven

Mange danskere med udenlandske kærester bliver ramt af tankerne om stramninger i reglerne for familiesammenføring. Det har en mand fra Randers følgende kommentar til:

”Før ferien kom det frem, at mange etniske danskere kommer i klemme, hvis de blev gift med en ikke-EU-borger. Ofte er tilhørsforholdet større til det fremmede land grundet f.eks. studieophold, og så kan man ikke få sin ægtefælle til Danmark. Det er positivt, at VK nu vil lempe lovene. Men mage til diskrimenerende forslag skal man lede længe efter. Regeringen vil gøre det muligt for danskere med ”langvarig tilknytning” at få familiesammenføring. Derfor skal man have været statsborger i 24 år. DF`s Jesper Langballe mener, at forældrenes statsborgerskab skal medregnes. Så er det ikke nok for en indvandrer at have været dansk statsborger i 24 år. Og at en muslim skal have frihed til at forelske sig, er åbenbart det værste. Alle skal have frihed til at forelske sig.

Lovene har hjulpet på ét område: tvangsægteskaber. Udfordringen er at skabe en lov, der giver frihed til alle, men som også forhindrer tvangsægteskaber. I Australien har man en sådan lov. Når man ansøger om sammenføring, skal man bevise, at man har dannet par i en vis periode. Derved undgås tvangsægteskaber, og alle får friheden til at forelske sig.”

Skrevet af Andreas Steenberg fra Randers i Randers Amtsavis tirsdag d. 26. august

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam