Tak til
 


  
06/03 2008

10 år som plantecenter-ejer og 25 års jubilæum som blomsterbinder

Indehaveren af Gubi’s Plantecenter på Skovbrovej 6 ved Grenaa, den 49-årige Anette Gubi Frederiksen, kan i disse dage fejre et dobbelt-jubilæum.


Anette Gubi (t.h.) overtog Gubi’s Plantecenter for præcis 10 år siden. Samtidig kan hun fejre 25 års jubilæum som blomsterbinder. Her ses hun ved siden af sin medarbejder Bente Christensen, der også er udlært blomsterbinder.
Af Henrik Dolmer

Dels er det 10 år siden hun overtog plantecentret fra sine forældre, Lis og Adolf Gubi, og dels er det 25 år siden, at hun kunne kalde sig udlært blomsterbinder. Det fejres med en række gode tilbud - blandt andet på blomster-buketter efter eget ønske - i perioden fra den 1. til den 15. marts.
Hun overtog formelt plantecentret den 3. marts 1998, men havde på daværende tidpunkt allerede arbejdet for sine - nu afdøde - forældre på stedet siden 1983. Så hun kendte i forvejen hver en busk og hver en plante.
En af hendes ambitoner ved overtagelsen for 10 år siden var at omlægge til økologisk jordbrug, men det opgav hun, da hun fandt ud af, hvor meget administrativt bøvl, der følger med en sådan omlægning. Det har dog ikke forhindret hende i at drive plantecentret/-skolen efter nogle gode økologiske principper alligevel. Hun startede med at plante 2 hektar til med nobilis-gran til pyntegrønt, og en halv hektar med Nordmanns-gran til juletræer, der bliver passet uden brug af sprøjtemidler. De bliver i stedet renholdt med radrenser og buskrydder.
– Det er selvsagt et hårdt arbejde, men jeg vil rigtig gerne dyrke mine ting så økologisk som overhovedet muligt. Jeg synes, at vi jordbrugere har pligt til at efterlade jorden i en ordentlig stand til vore efterkommere, siger Anette Gubi.
Denne gran-produktion har nu nået en størrelse og et omfang, så de forskellige ting er ved at være klar til salg, og Anette Gubi solgte faktisk allerede en hel del her i december. Både til private og til eksport - det være sig både juletræer og pyntegrønt af egen avl.
Omvendt har hun besluttet sig for at drosle lidt ned vedrørende planteskole-planterne. Plantecentret vil således fremover kun råde over et begrænset lager af planteskole-planter, men gode leverandør-forbindelser gør, at Anette Gubi lynhurtigt vil kunne bestille planter hjem, hvis hun ikke selv skulle have dem på lager.

Haveplaner

Noget hun gør mere og mere i er udarbejdelse af haveplaner i tæt samarbejde med kunden. I den forbindelse har hun indgået et samarbejde med én, der er god til at lave have-belægninger i form af fliser og lignende.
– Sidste år lavede jeg en 12-15 stykker af disse haveplaner til private, og vel og mærke planer, der også er blevet til noget, siger Anette Gubi, der er godt hjulpet af at være i besiddelse af et meget bredt plantekendskab, idet hun laver disse haveplaner. Blomsterbindingen fortsætter også uanfægtet på de høje nagler i Gubi’s Plantecenter. I den forbindelse har stedet siden 2004 været medlem af den internationale Euro-Florist-kæde, hvorved Gubi’s Plantecenter kan formidle blomsterbinding over hele verden. Anette Gubi leverer også bord-dekorationer til Gjerrild Kro, men også mange private bestiller bord-dekorationer i Gubi’s Plantecenter.
– Vi kan kort sagt levere alt indenfor binderi. Både til de glædelige og de sørgelige begivenheder i livet. I den forbindelse har vi faktisk nogle spændende inspirations-bøger liggende fremme, som kunderne kan kigge i inden de bestiller en buket eller en krans, siger Anette Gubi.
Hun får dygtig hjælp fra blomsterbinder Bente Christensen og alt-mulig-manden Heinrich Lykke, som nogle måske kan huske som indehaver af frugt- og grønt-forretningen Lykkeblomsten i Grenaa.
Anette og Bente ligger heller ikke på den lade side, når det gælder om at hente ny inspiration. I efteråret tog de således på en inspirations-tur til Barcelona i forbindelse med Euro-Florist-kædens jubilæum.
– Det er rart at se, hvad andre finder på indenfor blomsterbindingen, og vi er bestemt ikke bange for at gå nye veje. Det er med til at holde os skarpe, så tidens trends ikke flyver hen over hovederne på os. Vi ligger jo lidt afsides, og når man gør det, så skal man kunne levere en ordentlig kvalitet - ellers bliver folk væk. Omvendt har de ikke noget mod at køre lidt, hvis de ved, at tingene er i orden. At man får noget for sine penge, slutter Anette Gubi.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam